donderdag 25 april 2019

Van huis tot thuis Deel 2

En zo ziet ons Portugees verblijf er nu uit. Onze veranda/eet- of werkruimte is de meest gebruikte ruimte, ze is overladen met licht en bij een beetje mooi weer gaan de schuiframen open zodat het lijkt alsof we middenin de natuur zitten. De meeste spullen zijn of zelfgemaakt of gevonden in het oude huis en creatief opgewaardeerd door mij en Dominique :)




De badkamer bevindt zich in een kleine annex van de veranda en ik ben er reuzeblij mee. Een goede douche kan wonderen doen, heerlijk stromend water over mijn lichaam doet deugd aan mijn spieren en is meestal ook een goed middel om de last of de negatieve energie van mij te spoelen. Onze zelfgemaakte handdoeken kapstok vind ik geniaal gevonden door Dominique. 



Onze slaapkamer die uitgeeft op de veranda bevat de originele Portugese vloer. Het leuke is dat wij de bergen vanuit ons bed zien. Dus elke ochtend gaan de gordijnen open en bekijken wij de bergen. Bij zonnig weer zijn ze helder en prachtig groen, soms zweven er speciale wolken boven, soms liggen ze in de mist. Dit is een dagelijkse traditie geworden, namelijk het aanschouwen van de natuur inclusief wat er zich aan de hemel afspeelt.
Het juwelenkoffertje is een idee van Dominique. De houten koffer vond ik op de zolder, het krukje ergens in één van de stallen. En dan komt Dominique en maakt er een juwelenkastje van, met leuke koperen nageltjes. Het mooie geitenvel kreeg ik van mijn schoondochter Lisa en kan hier zeker niet ontbreken.




Mijn domein, de keuken, is hier echt een zalige plek. Ik hou van de vele houten elementen die overal terugkomen, mijn lederen handvatten, mijn glazen bokalen en mijn potjes met kruiden.
Mijn zelf geschilderd bord wordt hier goed gebruikt, voornamelijk als boodschappenlijst en ook vaak om Portugese woorden te leren en vooral te onthouden. Een neveneffect van mijn ziek zijn is dat mijn geheugen blijkbaar ook een zware klap heeft gekregen en hierdoor gaat het Portugees leren niet zo vlot. De houten stok, die we overigens ook op het strand vonden, met de houten lepels zijn vondsten van Dries en Lisa op de Portugese rommelmarkt.





In onze living kan ik heerlijk languit liggen en rusten in onze zetel die eigenlijk ook een tweepersoons slaapzetel is. Om mijn hoofd tot rust te brengen gebruik ik naast mediteren en ademhalingsoefeningen ook graag Netflix. Heerlijk vind ik het om in een verhaal te duiken, je daarin onder te dompelen en de rest even te vergeten. We brachten daarvoor een oude televisie uit België mee en Dominique bouwde met planken en stenen een kast. Deze ruimte is ook een beetje een tentoonstellingsruimte met de foto's en de houtsculpturen van Dominique en mijn werkjes. Als wij zo verder creatief blijven komt toch de volgende vraag bij ons op : "Waar gaan we alles blijven zetten ?"



Aan de voorkant van ons huisje bevinden zich 2 kleine kamers, dit waren de vroegere slaapkamers. Eén van de kamers is een soort dressing geworden en het andere is "het kamertje van Hilde". Mijn zus was namelijk de eerste persoon die hier geslapen heeft, vandaar dat de kamer naar haar genoemd is :)
Deze kamer gebruik ik ook als yoga- of meditatiekamer.





woensdag 24 april 2019

Bakken

Binnen het thema gezonde voeding probeer ik als ontbijt zoveel mogelijk gluten-arm te eten of iets met trager werkende koolhydraten. Om fruit, yoghurt, granola en havermoutpap als ontbijt af te wisselen met iets anders, probeer ik dus zelf brood, broodjes e.d. te bakken.
Je kan de recepten terugvinden op mijn Pintrest pagina onder SPECIALE BRODEN.


Dit zouden een soort pistolets moeten zijn. :) De vorm is er niet maar ze zijn heel lekker en krokant. Ze zijn gemaakt van boekweit, haver en rijstmeel in combinatie met gebroken lijnzaad.


Het brood is een havermout brood met lekker veel rozijnen (Dominique zijn favoriet) en een mengeling van pitten en zaden. Heel eenvoudig te maken.


Gemakkelijk en snel te maken : pannenkoekjes met havermout en banaan.


Boekweit brood met zaden en pitten.


Havermout brood met yoghurt en aardbeien. Dit is verrassend lekker !




Een klassieker: brood met gist en gemaakt van volkoren speltmeel met lekker veel zaden en pitten.



dinsdag 23 april 2019

Ik ben weer creatief geweest

Er lagen nog 2 mooie (strand)vondsten op mij te wachten en de afgelopen dagen heb ik mijn creatief brein daarop uitgewerkt. Van het weven word ik écht gelukkig. Ik voel mij dan vol met inspiratie en laat mij meegaan op de golf van creëren

Onmiddellijk bij het zien van de V-stok zag ik wat ik wou weven en ook reeds waar ik hem zou ophangen. Ik hou van de combinatie van de warme zonnige gele kleuren en het mediterrane turquoise. Deze keer heb ik mijn opzetdraden niet rond de stok gewonden. Ik heb goudkleurige nageltjes gebruikt om mijn opzetdraden vast te zetten.




Het volgende is een buitenwerk geworden. Alleen al de vorm van de stok vind ik prachtig. Voor het weven heb ik enkel natuurlijk materiaal gebruikt. Het resultaat voelt voor mij aan als iets dat bij een natuurvolk kan staan...